eef - wymiary powiedziałabym standardowe dla "damskich" piórek, ok 11 cm ze skuwką, ok 10 cm bez i niecałe 14 cm ze skuwką na tyłku. Stalówka, jak dobrze to ujął Inky, typowa dla Mabie Todda, no bardzo fajny flex

- nie wiem jak to ująć jakoś dokładniej

Siege, ta stylistyka, "flat - topowa" jest raczej typowa dla tego okresu produkcji, ale uwierz na słowo, to zupełnie jednak co innego niż Blackbird

Ze stalówkami, jeżeli mogę, to nie do końca tak. Te cyferki wszystkie "2", "3" i u Mabie Todda aż do 8 to odniesienie do wielkości stalówek, a i przy tym do wielkości samych piór. Podobnie jest u Watermana (tu o tyle jaśniej, że wielkość stalówki była też uwzględniana w numeracji piór 52 - stalówka #2, 54 - stalówka #4 itd.) Właściwości stalówki były zazwyczaj podawane w jej imprincie (np. Rigid, Maniflex, Manifold, Flexible), lub "kamuflowane" w kolorze, jak u Watermana w serii Red Ripple "7" i "5". Czasami całe linie były z konkretną co do właściwości stalówką, jak cała linia Swan Eternal Mabie Todda (twarde gwoździe).
Co do samych flexów, przyznam szczerze, że z biegiem czasu mam coraz większe problemy z precyzyjnym określeniem czy można mówić o flexie, semi-flexie, full-flexie czy super-flexie. Mam wrażenie, że to bardzo zależy od subiektywnej oceny (a dokładnie tego jak piszemy, pod jakim kątem, jak mocno lub nie przyciskamy itd).
Zdrówka:)