Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 05:15 
Napiszcie mi proszę co wiecie o tym piórze. Dostałam je w prezencie, moim poprzednim piórem było Youth. Napiszcie coś o nim jeżeli ktoś miał z nim styczność.

Pozdrawiam. Sylwia.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 stycznia 2012, 23:57 przez Czikosz, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 10:35 
Użytkownik

Skoro już je dostałaś, może to Ty nam o nim napiszesz? :P
Nie ma w tej kwestii nic lepszego niż możliwie najwięcej subiektywnych opinii użytkowników danego modelu.
Chyba, że potrzebujesz konkretnych porad. W takim wypadku proszę sprecyzuj, co masz na myśli, a na pewno ktoś pomoże :)

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 21:11 
Oto ono.
Obrazek

Pióro to wygląda na dobrze wykonane. Piszę się nim przyjemnie, jest lekkie i całkiem ładne. Myślę że wielu z Was zgodzi się z opinią że wielką zaletą parkera jest to że pióra wykonane są z metali. To pióro ma podwójne naprowadzanie atramentu czy jak to się fachowo nazywa. ;P Stalówka jest w rozmiarze F. Wg mnie pióro godne polecenia. ;) Pewnie nie jest to jakiś okaz kolekcjonerski ale dla mnie jest.

Powiedźcie mi czym jest materiał "laka" i czy jest on wytrzymały?

Posiadam również to pióro

http://www.krzys-jubiler.pl/uploads/ima ... ck-149.jpg

ale nie ma na moim tego co na tym z tego linku, myślę że to podróba. Dam zdjęcie jak tylko naprawie aparat, upadł mi ;( w moim piórze jest inna stalówka i nie ma tego kwiatka u końcówki. Nie ma również napisu Montblanc ani żadnych numerów. Jest jednak dość ciężkie i po probie złotniczej okazało się, że jest ze złota. Co z takim piórem byście zrobili?

Pozdrawiam. Sylwia.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 stycznia 2012, 23:58 przez Czikosz, łącznie edytowano 6 razy

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 22:38 
Rada Jedi

Tytuł użytkownika:: Zła Buka
Wykonanie pióra z lakierowanych metali ma ten minus, że diabelnie ciężko się takie piórko poddaje renowacji. Polerowanie, owszem tak, można by zrobić, ale niestety tylko raz.
Takiego Parkera posiadam i jest faktycznie fajnie zrobiony. Miło także pisze. Jednak niestety nie w moim guście. Wolę piórka lekkie. Jednak co osoba to inne preferencje.

W linku powyżej podajesz MB, poczym piszesz że pióro ze złota. Całe czy stalówka ;)
Bez zdjęć ciężko ocenić i zidentyfikować. Poczekajmy zatem na fotki.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]