Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2019, 08:10 
Nowy użytkownik

Witam.
Mam pióro Waterman Elegance Black ST FP, (stalówka F) pisze bardzo lekko i płynnie, pióro ciężkie, bardzo dobrze leży w dłoni, generalnie byłem nim zachwycony. Jednak pióro upadło na biurko, skrzywiła się stalówka ( niestety to częsta awaria) i tutaj zaczynają się schody. Waterman nie prowadzi sprzedaży samych stalówek, można jedynie kupić całą część przednią ( podobno dla wygody użytkownika) jej koszt dla tego modelu to jedynie ok 650 zł.  Mało tego w Polsce części przednie do tego modelu są niedostępne!. Serwis Watermana wysyła pióro do Francji ( całe szczęście, że nie do Burkina Faso;). Co poradzić taka polityka firmy chyba też dla wygody użytkownika i aż prosi się o kolejne udogodnienie dla klientów - " w przypadku uszkodzenia stalówki dla wygody użytkownika proponujemy zakup nowego pióra!!!."
Na szczęście udało mi się znaleźć Pendoktora który wyklepał stalówkę i pióro pisze.!!!.
Jak dla mnie ta" wygoda użytkownika" to poważne nieporozumienie. Wychodzi na to, że jak posiadasz droższe pióro to postaw je na biurku w gablotce a do codziennej pracy lepiej kupić taniochę bo jak się zepsuje to nie problem - kupujemy nowe.
Planowałem dopasować stalówkę z innego modelu Watermana ale nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat a w serwisie też tego nie wiedzą!.
Pozdrawiam Wszystkich.

PostNapisane: poniedziałek, 20 maja 2019, 08:52 
Użytkownik

Niestety, serwis firmowy Watermana (jak z resztą i innych producentów piór i nie tylko) nastawiony jest na wymianę "podzespołów" a nie na ich naprawianie. Całe szczęście, że pióra są jeszcze nadal rozbieralne na części ;). No i jeszcze większe szczęście, że są nadal Pendoktorzy :).
Miłego pisania i jak najrzadszych awarii :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]