Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 08:30 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 6 listopada 2010, 09:00
Posty: 507
Lokalizacja: Wrocław
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem, otóż przy próbie zapisania czegokolwiek (głównie grafika) z internetu, po kliknięciu prawym przyciskiem myszy i wyborze "zapisz jako", otwiera się okienko zapisu na chwilę i potem zaraz znika, zamyka przy okazji przeglądarkę całą. Sprawdziłam inną przeglądarkę i okazuje się, że jest to samo: czyli i Chrome i Opera robi to samo.
Próbowałam te strony (jako jpg) zapisywać na zasadzie: "kopiuj obrazek" i potem "wklej" do Photoshopa. Kopiuje, wkleja ale kiedy chcę spod Photoshopa zapisać na dysku .... znowu to samo - nie zapisuje i zamyka wszystko, co otwarte.
Wirusa jakiegoś mam czy jaka inna cholera? Antywirus nic nie ujawnił (mam Avasta i YAC'a).

Kiedy zrestartuję kompa, zapisuje kilka stron i potem zabawa zaczyna się od nowa.

Będę Wam bardzo zobowiązana za opinie i ew. pomoc z tym problemem.

_________________
http://opiorach.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 08:40 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 lutego 2014, 12:55
Posty: 252
Lokalizacja: Wrocław
Rka,
to się dzieje na konkretnej stronie / witrynie internetowej, czy problem jest bardziej ogólny?
Jak jedna witryna, to może wykorzystywać błędy w implementacji przeglądarek.
Co do antywirusów typu Avast , YAC ich skuteczność jest ograniczona, jak większości darmowych rozwiązań - tutaj możesz jeszcze dodać Avirę.

Ale czytając jeszcze raz Twój wpis przyszedł mi do głowy pomysł - sprawdź ile masz wolnego miejsca na dysku - może się kończyć i dlatego masz takie problemy z zapisem.

_________________
https://www.instagram.com/fp_bryan/


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 09:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 6 listopada 2010, 09:00
Posty: 507
Lokalizacja: Wrocław
To się zaczęło na konkretnej stronie a potem przeniosło także na inne :( Sprawdziłam właśnie dysk, mam dwie partycje C na system (tak mi się przypomniało) i D na resztę i wychodzi że D jest niemal pusty a C zapchany i zostało tylko 7 GB wolnego miejsca. Przenieść wszystko na D?

_________________
http://opiorach.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 09:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 lutego 2014, 12:55
Posty: 252
Lokalizacja: Wrocław
Trochę mało tego miejsca na C. To co możesz przenieś na D.
Na początek jednak spróbuj zapisywać na D, to się okaże, czy to problem z zajętym dyskiem C czy czymś innym.

_________________
https://www.instagram.com/fp_bryan/


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 09:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 12:45
Posty: 3387
Tytuł użytkownika:: 4001
Jak możesz mieć 2 partycje o nazwie C:?

A w przeglądarkach, jeśli nie masz ustawionego zapominania stron, to każda przeglądarka ma swój folder w którym nie tylko zapisuje odwiedzane strony, ale i obrazki. Można je potem wyłowić z odmętów, choć jest to czaso- i pracochłonne.

Zainstaluj sobie CCleaner i przeczyść komputer oraz napraw przy okazji błędy w rejestrach (obie opcje dostępne w programie).

_________________
Powieki Bodhidharmy. Kolorowy świat herbaty
Atramentopedia. Każdy atrament ma swojego kleksa.
Pencyklopedia. Encyklopedia piór wiecznych


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 09:35 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 lutego 2014, 12:55
Posty: 252
Lokalizacja: Wrocław
Rka,
Gdyby czyszczenie i zapisywanie na dysku D nie pomogło i czyszczenie też nie, to dzisiaj pomóc Ci osobiście. Wysłałem Ci PW.

_________________
https://www.instagram.com/fp_bryan/


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 10:04 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 6 listopada 2010, 09:00
Posty: 507
Lokalizacja: Wrocław
Marku, bardzo dziękuję, dam znać ... na razie przenoszę wszystkie foldery na D ...

Robert - toć napisane że C i D :-P Dzięki bardzo za wszystkie rady. CCleanera mam od zawsze i z czasu robię porządki ...

No zobaczę za chwilę jak chodzi .. nie było tych dokumentów aż tak dużo, partycję C ktoś ustawił małą! :) Jeszcze raz dziękuję bardzo Panowie, dam znać.

_________________
http://opiorach.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 10:05 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 2 lutego 2011, 11:17
Posty: 4503
Tytuł użytkownika:: Spamer of The Year 2013
Napisała że ma C i D, tylko z interpunkcją jej nie wyszło. 8 GB na C to wystarczająca ilość miejsca żeby zapisać grafikę z netu, no bez przesady, to nie może być przyczyna. Wg mnie jakiś wirus czy inne cudo. Spróbuj w Panel sterowania -> Programy i funkcje znaleźć jakieś dziadostwo, czyli coś czego nazwa nic Ci nie mówi, np. jakiś ToolBar czyli pasek narzędziowy albo coś i usuń, przeskanuj też dyski antywirusem. A może nie masz praw zapisu na dysku C? Ale nie, to by Ci się nic nie zapisało, a piszesz że jednak po restarcie zapisuje Ci pliki na C.

_________________
Lepiej piórem pisać bzdury, niż mądrości z klawiatury.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 10:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 6 listopada 2010, 09:00
Posty: 507
Lokalizacja: Wrocław
O zwykły brak dwukropka się czepiają, phi ;-) :-P

_________________
http://opiorach.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 10:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 grudnia 2011, 23:56
Posty: 1431
Tytuł użytkownika:: dziki człowiek
piornick może mieć rację. Objawy, które opisujesz są zbliżone do działania paskuda o nazwie delta homes. Bardzo skutecznie radzi sobie z nim program AdwCleaner. Miałem kłopot z nim po użyciu jakiejś strony, na której konieczna była wtyczka do przeglądania zdjęć. Zainstalowałem ją, zgadzając się i wraz z nią dostałem to dziadostwo.

_________________
no nie wiem...


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 10:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 12:45
Posty: 3387
Tytuł użytkownika:: 4001
Wybacz, zrozumiałem, że masz dwie C i D na resztę.
I nie czepiam się, staram się pomóc ;)

Ja bym sprawdzał w opcjach CCleanera. Narzędzia > Autostart > i tu poszczególne zakładki np. Windows, IE, Firefox, Opera, zaplanowane zadania, menu kontekstowe itd.
Tam jak na dłoni widać co się uruchamia podczas startu danego systemu/przeglądarki. I zawsze można to wyłączyć (zaznaczyć dany wpis i klawisz "wyłącz").

_________________
Powieki Bodhidharmy. Kolorowy świat herbaty
Atramentopedia. Każdy atrament ma swojego kleksa.
Pencyklopedia. Encyklopedia piór wiecznych


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 12:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 6 listopada 2010, 09:00
Posty: 507
Lokalizacja: Wrocław
Wielkie dzięki Panowie! Po przeniesieniu danych na dysk D ... jak za dotknięciem różdżki czarodziejskiej wszystko wróciło do normy.

_________________
http://opiorach.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 14:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 lutego 2014, 12:55
Posty: 252
Lokalizacja: Wrocław
Rka napisał(a):
Wielkie dzięki Panowie! Po przeniesieniu danych na dysk D ... jak za dotknięciem różdżki czarodziejskiej wszystko wróciło do normy.

Cieszę się, że wszystko działa ;) Windows po prostu potrzebuje okresowego czyszczenia :)

_________________
https://www.instagram.com/fp_bryan/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

kraków kuchnie na wymiar
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb3 1 styles alveo