Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 00:55 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 31 października 2017, 23:48
Posty: 37
Lokalizacja: 3 City
Ja w kwestii formalnej.

jak się kliika w linka na forum jakiegoś to powinno nowe okienko się otwierać a nie tak znika mi forum i pojawi się strona z linka ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 00:59 
Avatar użytkownika
Rada Jedi

Dołączył(a): środa, 3 listopada 2010, 00:06
Posty: 9885
Lokalizacja: Dolina Muminków
Tytuł użytkownika:: Zła Buka
Taaaaa......

_________________
Rzuć mnie wilkom na pożarcie a wrócę dowodząc watahą.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 01:51 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 stycznia 2015, 12:12
Posty: 133
#Maniek
W kwestii formalnej:

Regulamin, Rozdział I, pkt 1: "Będę pisał poprawnie, bez błędów językowych zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego."

A co do treści. Też czasami taki sposób reagowania na kliknięcie odnośnika sprawia mi pewne kłopoty. Jeśli kliknę linka podanego przez kogoś i spędzę jakiś czas na przeglądaniu poleconej strony, a na koniec uznam, że to jednak nic ważnego, odruchowo zamykam nieważną już stronę. No i zdziwienie, że zniknęło mi z ekranu ulubione forum. :o Sprawdziłem na kilku odwiedzanych przeze mnie forach i wszędzie strona z odnośnika otwiera się na nowej karcie.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 02:43 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 14 lipca 2016, 01:35
Posty: 184
Lokalizacja: Łódź
Przecież można otwierać linki w nowej karcie środkowym przyciskiem, ctrl + klik czy co tam konkretna przeglądarka ma. Jest chociaż wybór, w tej samej czy w nowej ;)

_________________
Człowiek powinien się uczyć na cudzych błędach, bo sam wszystkich popełnić nie zdoła.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 09:20 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 31 października 2017, 23:48
Posty: 37
Lokalizacja: 3 City
prumar napisał(a):
#Maniek
W kwestii formalnej:

Regulamin, Rozdział I, pkt 1: "Będę pisał poprawnie, bez błędów językowych zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego."


Wybacz, późno było.
Moje pytanie jest do Administratora strony natomiast. Bo być może to jedna opcja ustawienia forum?


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 11:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 24 sierpnia 2017, 14:14
Posty: 256
Lokalizacja: Toruń
Jeśli ci tak bardzo przeszkadza, to otwieraj w nowej karcie - ja robię to zawsze :)
Na telefonie przytrzymaj i ,, Otwórz w nowej karcie", a na komputerze scrollem ;)

Edit: na forach o tematyce programowania, HTMLa czy PHP jest, iż to użytkownik powinien decydować o otwieraniu się kart w oknach. W Wordpressie wystarczy zmienić w ustawieniach. Nie wiem co widzi Fonsi oraz główne konto administratorskie (konto Fonsi ma mniejsze możliwości, a przynajmniej powinno).

Używajmy scrolla i nowego okna - wtedy, nawet gdyby link nie otwierał się w nowym oknie, zawsze będziemy mieli temat w nowym oknie :)

_________________
Ziemniaka?


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 15:17 
Avatar użytkownika
Almighty Admin

Dołączył(a): wtorek, 2 listopada 2010, 23:05
Posty: 3333
Tytuł użytkownika:: la principessa
Przytrzymaj przed kliknięciem ctrl. Prawdę powiedziawszy ja tak robię od zawsze i nie zauważyłam. Ale to się pojawiło przy transferze na nowszą wersję forum. Zapisałam do rzeczy do zrobienia, będę grzebać w kodzie w najbliższym czasie to zrobię i się będzie otwierało na karcie w tle. Albo i nie, wtedy nie będzie forum w ogóle. :lol:

_________________
Kolor różowy to nie zbrodnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 16:30 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 31 października 2017, 23:48
Posty: 37
Lokalizacja: 3 City
@Fonsi ja wiem, tylko że jakoś taki nieprzyzwyczajony jestem do trzymania ctrl.
Ale jak forum ma nie być bo będziesz grzebać za bardzo to może ja po prostu grzecznie obiecam że się przyzwyczaję i nauczę? ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 17:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 21 kwietnia 2015, 23:14
Posty: 795
Lokalizacja: Katowice
Tytuł użytkownika:: Poeta
Oczywiście możesz także na myszce kliknąć prawy i następnie wybrać z menu nowe okno... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 18:16 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 24 sierpnia 2017, 14:14
Posty: 256
Lokalizacja: Toruń
A komu by się chciało?
:D
Podobno są ludzie, co wpisują za każdym razem po otworzeniu przeglądarki ,,google.pl" i tam wpisują zapytanie
.. przerażające trochę...

_________________
Ziemniaka?


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 19:35 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 września 2012, 13:22
Posty: 1234
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Mnie to przeszkadzało od zawsze i wszędzie, że nie otwiera w nowej karcie i z bólem serca nauczyłam się otwierać wszystko, klikając kółko myszki.

_________________
http://mcagnes.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: środa, 1 listopada 2017, 23:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 23 października 2014, 21:26
Posty: 431
Lokalizacja: Trójmiasto
Można też w link kliknąć środkowym przyciskiem (rolką). Wtedy też link otworzy się w nowym oknie. To mój sposób :)


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: czwartek, 2 listopada 2017, 12:34 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 24 sierpnia 2017, 14:14
Posty: 256
Lokalizacja: Toruń
Ja szukając na forach jakkolwiektematycznych nie wyobrażam sobie otwierania w tej samej karcie z prostego powodu - linki na forach też występują i potem trudno wrócić do Googla. Co jeszcze występuje? Tzw. martwe tematy - ktoś zapytał, a odpowiedzi nie ma :)

_________________
Ziemniaka?


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: czwartek, 2 listopada 2017, 12:42 
Avatar użytkownika
Almighty Admin

Dołączył(a): wtorek, 2 listopada 2010, 23:05
Posty: 3333
Tytuł użytkownika:: la principessa
Wiecie, ale rzeczywiście, to trzeba zrobić. Ja używam ctrl z kliknięciem, ale poprzednia wersja forum to miała w domyśle. Szykują się jeszcze inne zmiany - w końcu forum skończyło 7 lat - wyszło z przedszkola i czas na dojrzalsze rozwiązania.

_________________
Kolor różowy to nie zbrodnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

kraków kuchnie na wymiar
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb3 1 styles alveo